ŠEST KILOMETARA ATARSKIH PUTEVA U OPŠTINI PALILULA
12.03.2014


У селу Крушце, Градске општине Палилула завршава се изградња дела атарских путева, захваљујући подршци Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и градске Управе за пољоприврееду и развој села. Ове године на подручју општине биће уређено преко 6 км атарских путева вредности 4,5 милиона динара, а што ће пољопривредницима обезбедити лакши долазак до ораница.

Општина Палилула има преко 7 хектара пољопривредних површина, од чега је око 6 и по хектара обрадиво, док су остало пашњаци. У прошлој години на њеној територији уређено је скоро 13 км атарских путева, док ће ове године шљунком бити посуто преко 6 км сеоских путева- каже председник Градске општине Палилула Бобан Џунић.

Управа за пољопривреду, у овом случају је била сервис грађана, па је план приоритета изградње атарских путева проследило Министарству пољопривреде.

„Ово је јако значајно за наша села јер знамо у каквом се условима одвија пољопривредна производња. Због лоших атарских путева сви губе, и произвођаћи и потрошачи. Чули сте од наших пољопривредника, да неуређени атарски путевимо, утичу на квалитет обављеног посла, велико је растурање приноса, увећани су и трошкови горива. И село Крушце је повртарски крај и својим производима снабдева цео регион и Град Ниш. Територију општине Палилула чине и 15 села која се наслањају на ужи градски део.